הזמנה טלפונית:
03-6336767

חזרה לשורשים: מתכונים וארוחות חג

חזרה לשורשים: מתכונים וארוחות חג

אחד הדברים המאחדים ביותר הוא ארוחת חג.כל האורחים ובני המשפחה תחת אותו שולחן, יש אווירת שמחה, שרים ומברכים יחד והכל קורה באחדות מיוחדת שקוראת רק בתקופת החגים.

כאשר מדברים על ארוחת חג מיד מתקשרת קונוטציה של שפע, המון אוכל, המון שתייה ובכלל המון מכל. ארוחות חג ידועות בתור ארוחות מפמקות מאד. תקופת החגים הארוכה ביותר היא תקופת חגי תשרי ולכן היום ניתן למצוא המון מתכונים לראש השנה במספר מוקדים החל מספרים, אינטרנט, עיתונים, תוכניות טלוויזיה וכדומה.  אז איך אפשר לעשות אותן טובות ומזמינות יותר? להלן מספר דרכים שיעזרו לכם להכין ארוחת חג ייחודית:

השתמשו ברימון

היתרון הראשון שיש לרימון הוא הטעם הייחודי שלו, רימון הוא מרכיב המוסיף המון באוכל אך למרות זאת לא נפגוש אותו בהרבה מנות בצלחת שלנוצבע הרימון מוסיף גם הוא ייחודיות, צבעו אדום בוהק ומושך את העין. פיזור של גרעיני הרימון על מנות ותבשילים מוסיף גם לעיצוב המנה, גם לצבעי המנה וגם בטעם שלה. מתכונים לראש השנה וחגי תשרי יראו שונה ויתפסו ייחודיות מקסימה עם מרכיבי הרימון.

השתמשו בדבש במקום סוכר

בין אם מדובר בתבשיל או בהכנת קינוח, לעיתים נצטרך להוסיף סוכר במתכון שלנו. סוכר לאחרונה עובר השמצה ויותר ויותר אנשי מקצוע ממליצים להפחית את השימוש בו. דבש, בניגוד לסוכר, יכול לשמש תחליף מעולה ומושלם במקרה שנצטרך להוסיף סוכר.

שום, חברו הטוב ביותר של התבשיל

ארוחות חגים מאופיינות בתבלינים וטעמים. חגים כמו ראש השנה, חגי תשרי, פסח וכדומה הם חגים בהם יש ארוחות עם תבשילים משפחתיים בנוסף לתבשילים המסורתיים. הוספה של שום לתבשיל תתן טעם ייחודי למנה ותשדרג אותה לכמה רמות מעלה

רוצים לנסות מתכון מושלם? להלן מתכון של שעועית ותפוח אדמה. המנה יכולה לשמש כתוסף לכל מנה עיקרית ומתבלת את הטעמים של כל מנה על הצלחת שלכם.

מתכון שעועית ותפוח אדמה
 

מרכיבים:
5 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לריבועים קטנים
שקית של שעועית ירוקה
עגבניות מרוסקות
כף רסק עגבניות
כף של פפריקה חריפה
2 בצלים גדולים לבנים קצוצים דק
חצי כפית של כמון
חצי צרור פטרוזיליה
מלח ופלפל
כף שום כתוש

אופן ההכנה:

  1. לוקחים סיר ומטגנים בתוכו את הבצל עד שהוא מגיע לצבע צהבהב.
  2. מוסיפים את הרסק העגבניות ואת העגבניות הרוסקות עם 2 כוסות של מים ומערבבים עד לרתיחה.
  3. מוסיפים מלח, פלפל ושום וממשיכים לערבב ולבשל לעוד 3 דקות.
  4. מכניסים לסיר את תפוחי האדםה, חותכים לקוביות קטנות ומבשלים למשך 20 דקות עם מכסה סגור על אש בינונית.
  5. לאחר 20 דקות בודקים האם תפוחי האדמה מוכנים וכן ניתן לטעום ולתקן בהתאם.
  6. שופכים את שקית השעועית הירוקה לסיר, מוסיפים פפריקה ומבשלים לעוד 10 דקות.
  7. בזמן ההגשה נפזר מעל מעט פטרוליזה.

בתיאבון

מתכונים לראש השנה

בשר טרי - התחרות החלה

בשר טרי נמכר באופן בלעדי על ידי משווק יחיד. כיום התחרות גוברת. אך כיצד התחרות תשפיע על הלקוח ועל המחיר?

 

בואו לבקר!

כתובת: היצירה 6 אור יהודה (אזה"ת חדש)

שעות פתיחה:

ב-ג 7:00-18:00

ד-ה 7:00-19:00 

יום שישי 7:00-13:00

 

03-6336767